Gegrilde paprika dip

Gegrilde paprika dip

Deze dip zag ik voorbij komen bij de Uitgekookte Bakster op Facebook. Dit is de pagina van Simonet, een oud Tupperware collega van mij. Zij is nog steeds consulente en haar pagina is echt de moeite waard om te volgen. Hier blijf je op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. En ook deelt ze heel regelmatig tips en recepten. Een aanrader dus. Deze dip zag er zo lekker uit dat ik het natuurlijk ook uit moest proberen. Ik heb haar variant iets aangepast. Maar ik vond het heerlijk. En het recept is ook nog eens vegan. Fijn omdat ik meer plantaardig probeer te eten. Hier komt het recept voor jullie.

Ingrediënten:
1 paprika
5 zongedroogde tomaatjes
40 gram cashewnoten
Knoflookpoeder naar smaak
gerookte paprika naar smaak
Olijfolie
Snuf zout en peper

Doen: 
Maak de paprika schoon en doe deze in de MicroPro Grill zet het deksel laag, in de grill positie. Zet dit voor 10 minuten in de magnetron (900 watt).

Hak de cashewnoten als eerste in de Turbomax klein. Doe hier nu ook de zongedroogde tomaatjes en een beetje olie uit het potje bij. Meng dit ook weer goed door elkaar. Nu kunnen ook de paprika en de kruiden toegevoegd worden. Mix goed door elkaar, je kunt het zo stevig of zo smeuig maken als je zelf wilt. Door meer of minder olijfolie toe te voegen. 

Maak op smaak met zout en peper, serveer met dipstokjes of toastjes. Maar het is ook lekker op een wrap of op brood. 

 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.