Kip ananasrolletjes

Kip ananasrolletjes

Het is een hele tijd geleden dat ik wat gepost heb. Gelukkig gaat het steeds beter. En krijg ik meer en meer energie. Dat is fijn voor mijn werk, wat ik weer aan het opbouwen ben. Maar ook fijn is het om te merken dat ik weer zin krijg om nieuwe recepten te bedenken en te proberen.  
Zo werden ook deze kip ananas rolletjes geboren. Mijn man houd van deze rolletjes, ik iets minder. Maar ik neem ze vaak wel voor hem mee. Dit keer was ik het vergeten en ik voelde een lichte teleurstelling. Dus bedacht ik dat ik ze zelf ook wel kon maken. Ik had alles in huis en ging aan de slag. En ik moet zeggen deze rolletjes vind ik ook lekker. 


Nodig: 
1 pakje kipfilet
100 gram zuivelspread (light)
50 gram ananas (op sap)
1 theelepel kerrie
snuf zout

Doen: 
Laat de ananas goed uitlekken en druk het meeste vocht er uit met een stukje keukenrol. 
Hak de ananas fijn in de TurboMax, voeg nu ook de zuivelspread, kerrie en het zout toe. Mix nogmaals goed door. Pak de SG Siliconen Spatel en spatel nogmaals goed door. Pak de Garneer/Spuitzak en pak het grootste ronde mondje. Met de spatel doe je het mengsel in de spuitzak. Leg een plakje kipfilet klaar en spuit hier een worstje met het kerrie mengsel op. Rol de kipfilet op en je eerste rolletje is klaar. Herhaal tot het kerrie mengsel op is. 
Ik heb de rolletjes in een lage vershouddoos in de koelkast gezet om ze nog wat op te laten stijven. (Deze is niet in de verkoop maar je zou hier ook de Diepvries Doos Plus 1 l kunnen gebruiken of de Combi Smart Set).Vervolgens heb ik ze door midden gesneden. Zodat het echt kleine hapjes zijn. 
Je kunt natuurlijk variëren met de vulling en ook de vleeswaren, zo maakte ik eerder al deze Italiaanse roomkaas rolletjes.

Tip: Je kunt alle varianten zuivelspread gebruiken, ik had dit keer een mengsel van naturel en met kruiden, dit waren restjes, maar de smaak was er niet minder om. 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.