Pizza uit de magnetron

Pizza uit de magnetron

Ik had laatst zin in wat lekkers, en nou volg ik al een tijdje Gemma Stafford op YouTube, ze heeft het kanaal Bigger Bolder Baking! Zij is wat mij betreft de queen voor wat betreft mug meals. Recepten die je in een mok maakt, zoals ook de mugcakes die hier op de website staan. Zij heeft ook een pizza uit een mok. Deze heb ik enigszins aangepast en nu kun je hem ook prima maken in de Omeletmaker van Tupperware. Maar ook in de Micro Delight kun je deze maken, dan kun je het recept keer anderhalf doen.

Nodig:
Bodem:
4 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout
3 eetlepels melk
1 eetlepel olijfolie
Saus:
1 eetlepel tomaten puree (zo ongeveer ik heb een knijptube)
1/2 eetlepel ketchup
Beetje water
Italiaanse kruiden
Knoflookpoeder
Beleg:
Naar keuze ik had
1/2 kleine ui
Ham (gewoon broodbeleg in stukjes)
Olijven
Geraspte kaas.

Doen:
Mix alle ingrediënten voor de bodem direct in de Omeletmaker met de Flessenspatel. Zo beschadig je hem niet, het geeft niet als er nog een paar klontjes in zitten.

Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar de saus verdeel je vervolgens over je deeg. Nu ben je klaar om je pizza te beleggen naar keuze.

Zet de Omeletmaker 4 minuten op 630 watt in de magnetron. De tijd kan per magnetron verschillen. Let op dat het wattage niet hoger is dan 800 watt.

Tip:
Je kunt ook alleen tomatenpuree of ketchup gebruiken als basis voor de saus maar net wat je in huis hebt.
Vervang de melk door plantaardige melk en je maakt hem gemakkelijk vega of vegan. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *