Hapje met brie en walnoot

Hapje met brie en walnoot

De maand december is begonnen. Dit is voor mij altijd een drukke maand met alle feestdagen en verjaardagen. Ik moet echt tijd vrij maken om receptjes te maken en proberen. Inspiratie komt overal vandaan, zo ook afgelopen vrijdag. We gingen Sinterklaas vieren bij vrienden en die hadden toch een heerlijk hapje gemaakt. Eenmaal thuis ben ik er dan ook mee aan de slag gegaan! Ik maak ze in de MFV Mini Domes en ik heb er wat rozemarijn aan toegevoegd. Ik denk dat ook de combinatie met tijm heerlijk is, of je zou de brie kunnen vervangen door geitenkaas. Je kunt er volop mee variëren dus. Alle credits zijn voor mijn vriendin Weja! Dankjewel voor de inspiratie voor dit heerlijke hapje!

Nodig (24 stuks):
6 plakjes bladerdeeg
1 punt roombrie
2 handjes walnoten
Rozemarijn naar smaak
Honing

Doen:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes met het Koksmes.
Snij ook de brie in kleine dobbelsteentjes, ze moeten in de Mini Domes passen. Meng dit samen met de rozemarijn in een Ruimteschaaltje 600 ml.
Hak de walnoten fijn in de TurboChef.
Pak een vierkantje bladerdeeg en leg deze op een holletje van de Mini Domes, er blijft een randje rondom het holletje zorg er voor dat je het bladerdeeg in het holletje duwt zodat je een kommetje maakt.
Doe hierin het briemengsel en vouw het randje bladerdeeg  er omheen zodat je een klein pakketje krijgt, strooi hier de gehakte walnoten overheen. Sla één holletje over en herhaal bovenstaande.
Je krijgt dus om en om een gevulde en ongevulde dome.  Zo kun je er 12 per keer maken.  Zet voor 15 minuten in de oven.
Laat ze een beetje afkoelen en haal ze uit de vorm, leg ze op een schaal en verdeel de honing over de hapjes.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *