Egg in a hole

Egg in a hole

Ik hoor je denken watuh? Nou een egg in a hole. Het is niks anders dan een broodje waar een gat in gemaakt is waar je vervolgens een ei in breekt en het zo opbakt. Meestal met twee oude stukjes brood (of getoast brood) die op elkaar komen. Maar ik heb er een variatie op gemaakt. We hadden namelijk broodjes uit een too good to go pakket en die werden een beetje hard. Maar omdat ik ze niet weg wou gooien bedacht ik dat ik dit er mee kon maken.

Nodig: 
2 Kaiser broodjes (of een ander hard broodje)
2 kleine champignons
2 á 3 snoeptomaatjes
2 eieren
peper en (kruiden)zout
bieslook (optioneel)

Doen: 
Snij het kapje van de kaiserbroodjes en rooster deze in 3 minuten in de MicroPro Grill, met het deksel in de lage positie (grillstand). Dit zorgt er direct voor dat je MicroPro Gill voorverwarmd wordt.
Hol de Kaiser broodjes uit, zodat er een ei in past en wat van de vulling in past. Maar zorg er wel voor dat de bodem heel blijft.
Snij de champignons en snoeptomaatjes in kleine stukjes met het Tomatenmes, maak op smaak met wat peper en (kruiden)zout.
Verdeel de vulling over de broodjes, en breek hierboven het ei, het geeft niks als de dooier kapot gaat (maar ik probeer hem wel heel te houden).
Als het past kun je beide broodjes in de MicroPro Grill zetten. Zo niet bak ze dan één voor één af. Ze het broodje met het deksel hoog (gratineerstand) in de magnetron voor 4 minuten.
Garneer met de bieslook die je gemakkelijk fijn knipt met de Keukenschaar.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *