Wentelteefje van brioche

Wentelteefje van brioche

Wij hadden laatst weer een box van “too good to go” dit keer van de Makro, hier zaten brioche broodjes in, er bleven er vier over.  Normaal koop ik nooit brioche broodjes, dit vind ik dan ook direct het leuke van het “too good to go” concept. Wat je krijgt is elke keer weer een verrassing.
Een brioche- of melkbroodje is een Frans wit broodje, het heeft meer het idee van cake dan van brood, het is lekker zoet en heel zacht en vol van smaak.
Met oud brood kun je goed wentelteefjes maken. Dus ik dacht waarom niet van een brioche broodje. En stiekem ben ik al een beetje met kerstrecepten bezig voor jullie. Zelf hoef ik dit jaar heel luxe niet te koken. Maar dit recept is zo simpel en echt lekker, dus mag dit niet ontbreken. Het misstaat zeker niet als toetje tijdens het kerstdiner.
Ik heb het gecombineerd met beppe’s boeren aardbeien jam van de Zuivelhoeve, dit eten we eigenlijk ook nooit maar zat in een weekendtas. En omdat ik niet onnodig eten weg wil gooien. Heb ik het in dit recept gebruikt. Ik denk dat het ook erg lekker is met bijvoorbeeld lemon curd.

Nodig: 
4 oude brioche broodjes
3 eieren
scheutje melk
zakje vanille suiker
jam naar keuze

Doen: 
Breek de broodjes in stukjes in een Ruimteschaaltje van 600 ml.  Doe de eieren, melk en vanille in de Shaker 600 ml. en “kluts” dit goed door elkaar.
Voeg het ei-melk mengsel toe aan het brood. Laat dit goed intrekken. Verdeel het mengsel over de bodem van de MicroPro Grill, ik maakte er een beetje een rondje van. Dit kun je doen met de Silicone Spatel. Voeg dotjes jam toe (dit kan ook achteraf). Zet voor 4 minuten op 900 watt in de magnetron, het deksel in de gratineer stand. Haal het vocht weg met een stukje keukenrol, wees voorzichtig, de MicroPro Grill is heet.
Zet nog een keer in de magnetron voor 4 á 5 minuten met het deksel weer in de gratineer stand. Laat even afkoelen. Ik vind dit een beetje lauwwarm het allerlekkerste maar hij kan ook zeker koud gegeten worden.
Serveer met nog wat jam en decoreer met poedersuiker. Ook lekker met een bolletje ijs.

 

Tip:
Ook lekker met suikerbrood. Vervang de jam eens door lemon curd.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.