Italiaanse roomkaas rolletjes

Italiaanse roomkaas rolletjes

Weer een super simpel receptje, lekker voor bij de borrel. Hij ontstond omdat we vleeswaren hadden gekregen een in too good to go pakket. Een initiatief wat voedselverspilling tegen probeert te gaan door producten op datum voor een derde van de prijs te verkopen. Wij hadden dit keer vleeswaren in onze “magic box”, het heet een magic box omdat je niet weet wat je koopt. Het zijn de producten die die dag over zijn. Het is dus elke keer weer een verrassing wat je krijgt. Dit keer waren het vleeswaren die we zelf eigenlijk nooit kopen of eten, dus ik bedacht wat we ermee zouden kunnen doen. Toen dacht ik ineens aan de kant en klare hapjes die je in de winkel kunt komen. Je weet wel die drie voor vijf variant bij één van de grotere supermarkten. Zo kwam ik op het idee om zelf zo’n rolletje te maken. Alle ingrediënten had ik in huis. En ik denk dat ik dit vaker ga maken, dit kan natuurlijk met verschillende soorten vleeswaren en je kunt naar hartenlust variëren met de vulling. Ik heb gedroogde Italiaanse kruiden gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook voor verse kruiden gaan. Je zou ook voor een iets stevigere vulling monchou kunnen gebruiken of half om half monchou/roomkaas.

Nodig:
1 pakje wijncervelaat
1 bakje roomkaas (light)
Italiaanse kruiden
Knoflook(poeder) (optioneel)
Zout
Peper

Doen:
Meng met de SG Siliconen Spatel de roomkaas en de Italiaanse kruiden door elkaar in een Superkom 600 ml, breng op smaak met knoflook zout en peper. Doe het mengsel met de SG Siliconen Spatel in de Spuitzak en gebruik het ronde spuitmondje. Spuit een “worstje” horizontaal op het plakje cervelaat en rol deze vervolgens op. Ik heb de rolletjes bewaard in de CombiSmart Set die vorige jaar te koop was tijdens de goede doel weken. Zorg dat ze even opstijven in de koelkast en snijd de rolletjes vervolgens doormidden. Serveer op een leuk bord en bestrooi met nog wat Italiaanse kruiden, decoreer met bijvoorbeeld wat basilicum.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.