Frisse citroencake uit de magnetron

Frisse citroencake uit de magnetron

Bij een cake denk je misschien niet direct aan het gebruik van de magnetron. Toch kan dit prima, een voordeel is dat het een stuk sneller klaar is dan de gemiddelde cake uit de oven. Zo heb je bij onverwacht bezoek snel een kleine cake gemaakt.  Ik heb in deze cake baking soda gebruikt omdat dit reageert met het zuurtje van de citroen en kwark, hierdoor krijg je een super zachte/luchtige cake. Mocht je dit niet hebben dan kun je ook bakpoeder gebruiken. De structuur zal vermoedelijk wel iets anders zijn.
Wat goed is om te weten bij koken in de magnetron:  je kunt beter iets langer op een laag vermogen koken dan korter op een hoger vermogen. Hoe lang de cake bij jou in de magnetron moet is afhankelijk van je wattage. Bij een hoger wattage loop je het risico dat producten verbranden of teveel vocht verliezen en daardoor droog worden. Deze cake is heerlijk bij de koffie of als toetje met een bolletje ijs.

Nodig voor de cake:
150 gram bloem
4 el zonnebloem olie
100 gram suiker
100 gram kwark
1 zakje baking soda
2 eieren
2 el custard
sap en rasp van 1 citroen
snuf zout

Nodig voor het glazuur: 
1 bus poedersuiker
sap en rasp van 1/2 citroen (de andere helft gebruik je als decoratie)
1 el warm water.

Doen:
Rasp de citroen op het Koksmaatje en pers deze uit. Klop de olie met de suiker en de eieren los in de MicroCook Maatkan met de Soepele Klopper. Voeg hierbij nu ook de kwark, het citroensap en de citroenrasp en meng goed door met de Soepele klopper.  Meng de bloem met de custard, een snuf zout en het bakpoeder en roer dit vervolgens door je suikermengsel,  zorg ervoor dat je een mooi luchtig en egaal mengsel hebt.  Zet dit zonder deksel in de magnetron voor 10 minuten op 630 watt.
Laat je cake goed afkoelen dan komt hij gemakkelijker uit de vorm, je kunt hem een handje helpen door langs de randjes te gaan met de SG Siliconen Spatel. Maar wachten is de beste optie.
Als de cake goed koel is stort je hem op een mooi bord en kun je het glazuur er overheen gieten. Het glazuur is optioneel, maar wel erg lekker. Hiervoor rasp en pers je de helft van de citroen op het Koksmaatje, de andere helft snij je in schijfjes voor de decoratie.  Het glazuur maak je een beetje op gevoel, je mengt poedersuiker met het warme water. Ik ben begonnen met 100 gram poedersuiker en 1 el warm water, daar heb ik vervolgens citroensap met rasp aan toegevoegd. Het glazuur word snel te slap dus wees voorzichtig met water toevoegen. Vervolgens giet je dit over je cake en je cake is klaar om te serveren. Ik heb het glazuur ook gemaakt in de omgespoelde MicroCookMaatkan.

Eet smakelijk!!

Maak jij wel eens cake uit de magnetron? 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.