Japanse feta spread

Japanse feta spread

Als je wel eens sushi gaat eten dan ken je deze boontjes wel de edamame boontjes, ze zijn dan heerlijk met veel zout gekookt en snaaien heerlijk weg. Maar je kunt er dus ook een lekkere spread mee maken. Je koopt de boontjes kant en klaar bij elke grote supermarkt. Maar je kunt ze ook bij de toko uit de vriezer kopen. Je zult ze dan vaak nog wel even moeten koken.

Nodig:
130 gram edamame boontjes
150 gram feta
15 gram verse koriander
100 gram kwark of Griekse yoghurt
teentje knoflook
zout en peper

Doen: 
Doe de koriander in de SuperChef, maal deze fijn, voeg nu ook de edamame boontjes en de knoflook toe, maal ook dit fijn. Wil je de knoflook wat fijner hebben dan kun je deze ook persen met de Knoflookpers Plus. Voeg tot slot de feta en de kwark toe. Meng alles tot een mooie grove spread en maak op smaak met zout en peper.

Tip:
Kun je net als ik niet goed tegen rauwe knoflook, dan kun je er ook knoflookpoeder toevoegen bij mij gaat dat wel goed.  Lekker om te dippen met bugels.

 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.