FAQ: De meest gestelde vragen, beantwoord!

FAQ: De meest gestelde vragen, beantwoord!

Hallo allemaal,

Deze keer een wat andere blog dan anders, dit keer geen recept, geen nieuwe folder of een extra aanbieding. Dit keer geef ik jullie antwoord op de meest gestelde vragen rondom Tupperware. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Waarom doe je Tupperware en bestaat dit nog steeds? 
Tupperware ken ik eigenlijk al mijn hele leven, mijn moeder organiseerde vroeger al party’s en ik was altijd al nieuwsgierig. Ik vond het heel interessant dat iemand zijn soort van eigen winkeltjes bij ons thuis uitstalde. Soms waren er periodes dat er maandelijks party’s waren en dan hoorde je er een hele tijd niks meer over. Tot ongeveer twee jaar terug toen een collega een Tupperware party hield en ik meeging. De consulente van toen vroeg of er ook mensen waren die eens mee wouden naar een gastenavond in toen nog Joure. Mijn collega’s riepen direct dat dit wel wat voor mij was en ik was ook enthousiast dus ben meegegaan. Eenmaal daar vond ik de sfeer erg gezellig en leuk en ook het vrijblijvende karakter van beginnen bij Tupperware sprak me aan. Je hoeft niet te investeren en wil je stoppen dan stop je. Bovendien kun je je eigen tijden indelen en Tupperware producten verdienen wanneer je een “goede” party draait. Super leuk dus!
Dus ja, Tupperware bestaat nog steeds, alweer 70 jaar bestaat het product in Amerika het is iets minder lang in Nederland, maar toch alweer een hele tijd.

Waarom kan ik je niet vinden op de website van Tupperware, ben je nog wel consulente?
Jazeker ik ben nog steeds consulente. Om op de website van Tupperware te komen moet je elke maand een “goede” workshop draaien. Dit betekent dat je een minimale omzet van ongeveer €400,- moet hebben. Dit doen ze om te voorkomen dat er allemaal inactieve consulentes op staan. Ik haal deze omzet echter maar zelden, omdat ik eigenlijk nooit meer dan twee party’s in de maand doe (ik werk namelijk ook gewoon).  Meer party’s wordt me gewoon te druk, een uitzondering daargelaten. Momenteel heb ik bijna geen party’s maar voornamelijk losse bestellingen. Heb ik wel een party dan is een omzet van €400,- best wel een flink bedrag. Mocht ik ooit overwegen te stoppen dan zal dat hier ook zeker laten weten.

Kan ik wat retouren?
Natuurlijk kun je wat retourneren, dit kan op een party, bij de consulente bij wie je het product hebt gekocht. wat ik merk is dat veel mensen liever geen party willen organiseren, “ik heb de kastjes al vol” en “ik kan geen mensen krijgen” zijn veel gehoorde antwoorden wanneer ik vraag of ik een party mag houden. Wat ik persoonlijk jammer vind, ik ben bij Tupperware gegaan omdat ik enthousiast ben over het product, het leuk vind om te koken met de producten van Tupperware en anderen hier enthousiast over te maken. Het is jammer om te merken dat ik langzaamaan een retourpunt aan het worden ben in plaats van een consulente die party’s geeft.

Hoe werkt het wanneer ik iets retour? 
Je levert het product in bij mij op een party of als het echt niet kan bij mij thuis. Ik schrijf vervolgens een retourbon voor de distributeur met wat er aan het artikel mankeert. Vervolgens neem ik dit mee naar de contactbijeenkomst in mijn geval op maandagochtend/avond in Roden. Daar lever ik het in, het gaat dan naar de distributeur die beoordeelt of het product onder de garantie valt. Deze brengt dit dan ook weer naar Roden. De eerst volgende keer dat ik dan weer in Roden ben neem ik mijn retourzak weer mee. Ik heb dan een vervangen product ontvangen of een waardebon waarvoor je een nieuw Tupperware product uit mag zoeken. Dit laatste gebeurt vaak bij producten die niet meer leverbaar zijn. Een enkele keer valt het product niet onder de garantie en dan krijg je het product weer van me terug of kun je het ter recycling aanbieden. Eenmaal thuis neem ik contact met je op en bespreken we wat je wilt en stemmen we een ophaalmoment af.

Moet ik perse een party organiseren? 
Niks moet natuurlijk, maar waarom niet? Ik beloof je dat het een gezellig avond wordt die we afstemmen op jouw wensen. Samen kijken we wat bij je past en wat voor gerechtjes je graag zou willen maken of producten je gedemonstreerd zou zien. Ben je bang dat je niet voldoende mensen mensen zou kunnen krijgen voor een party? Er zijn altijd wel collega’s, vriendinnen, sportmaatjes, moeders van school, buurvrouwen die op je party willen komen, je kunt hen ook weer een vriendin mee laten nemen en voordat je het weet heb je een huis vol. Vanaf 5 mensen wil ik al een party bij je komen geven. Heb je de kastjes al vol staan met Tupperware? Misschien is er een product waar je extra uitleg over wilt of waarvan je eigenlijk niet meer weet hoe je het zou moeten gebruiken, ook daar help ik je graag mee. Wil je écht geen party maar wel de fijne producten van Tupperware bestellen, dan mag je natuurlijk ook altijd een losse bestelling bij me doen. Ik zal je sowieso niks opdringen, je hebt geen aankoopverplichting als ik bij je kom voor een party. We gaan voor een gezellig avond waarin we inspiratie op kunnen doen en misschien nog wat leren.

Wat is een gastenavond en hoe werkt dat dan?
Ongeveer één keer per maand is er een gastenavond, meestal wanneer er een lancering is van de nieuwe maandfolder. Je kunt dan mee met je consulente naar de contactbijeenkomst, deze is in mijn geval Roden. Wat je kunt verwachten, de nieuwste folder met uitleg, dus jij weet als eerste wat er de volgende maand gaat komen. Ook wordt er een gerechtje gemaakt met de producten van Tupperware.  Bovendien is er een verloting waarmee je een Tupperware product kunt winnen.

Waarom kan ik dat product niet bestellen vorige maand stond het nog in de folder!
Als iets uit de in de maandfolder staat is het voor die periode in de actie. Staat dat product niet in de catalogus dan kan ik het ook niet meer bestellen. Ik hoor ook wel eens;  “Maar bij je collega kon ik het nog wel kopen!”. Dat zou kunnen, dan heeft die collega zelf meerder producten gekocht en dit op voorraad. Ik wil dit niet, want ik heb niet genoeg ruimte om een voorraad te kunnen hebben. Wat ik wel heb zijn oude demo artikelen. Deze zitten vaak niet meer in het plastic en zijn soms nooit gebruikt, of soms één à twee keer op een party. Wat dit is kun je bij mij navragen. En ik zit er wel over na te denken om hiervoor een webshop te maken op de website.

Mijn product is stuk en valt niet onder garantie wat nu?
Weggooien is zonde, je staat er misschien niet direct bij stil maar mij Tupperware hebben we een recycle service. Je biedt je product aan bij mij of een andere consulente,  wij brengen het naar de locatiebijeenkomst waar het in de recycle bak komt. Het product wordt dan opnieuw verwerkt tot nieuwe producten zoals onze producten van de Recycline, dat zijn inmiddels de welbekende Rolhouder, maar nu ook de Flessenhouder en Waterwisser. In de nieuwe catalogus vind je ze op pagina 44, 45.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Heb je nog andere vragen, laat ze gerust achter, misschien kan ik er nog eens een artikel over schrijven.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *