Traditionele kruidenboter

Traditionele kruidenboter

Deelde ik een tijdje terug nog het recept voor een Italiaanse kruidenboter, met deze traditionele kruidenboter zit je altijd goed. Wanneer je het invriest in kleinere porties, kun je ook verschillende soorten serveren. Je hebt er één keer werk van en dan kun je echt wel even vooruit. Niet alleen lekker voor bij de bbq maar straks in de wintermaanden bij de gourmet ook altijd goed.

Nodig:
250 roomboter (ongezouten)
20 gram bieslook
20 gram peterselie
2 tenen knoflook
eventueel zout en peper
Citroen (optioneel)

Doen:
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Maal de bieslook en peterselie fijn in de SuperChef. Knijp de knoflook er boven uit met de Knoflookpers Plus en maak op smaak met peper en eventueel zout en een kneepje citroensap (een beetje rasp is ook lekker fris, zorg dan wel voor een biologische goed gewassen citroen). De citroen rasp je gemakkelijk op het Koksmaatje). Verdeel de roomboter in blokjes en doe deze ook in de SuperChef en meng dit goed door het kruidenmengsel. En klaar is je homemade kruidenboter! Super simpel en zoveel lekkerder omdat je zelf bepaalt wat je er in stopt!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.