Feta spread, met knoflook, koriander en walnoot

Feta spread, met knoflook, koriander en walnoot

Afgelopen zaterdag kwamen mijn zusje en haar vriend bij ons op visite. Even bijpraten na onze vakanties. Ik had gezegd dat ik wat lekkers van de vrijdagmarkt zou halen, maar een andere afspraak gooide roet in het eten. De week daarvoor had ik een feta spread gehaald van de markt met koriander, knoflook en walnoot. Dus ik dacht daar moet ik zelf maar eens mee aan de slag. Hij kwam door de keuring van mijn zusje en haar vriend, mijn man vond hem iets te scherp, maar  met wat minder knoflook kun je dit oplossen. Mijn zusje vroeg of het recept snel online kon komen, dus bij deze; alsjeblieft Lysbeth 🙂

Nodig:
100 gram feta
4 teentjes knoflook (of wat meer/minder)
20 gram koriander
25 gram walnoot
4 eetlepels Skyr (of een andere soort dikke yoghurt, kwark kan ook).
Zout en peper

Doen:
Kneus de teentjes knoflook in de Knoflookpers Plus zo gaat het velletje er gemakkelijk van af en pers ze vervolgens uit boven de SuperChef. Ik doe dit met de Knoflookpers omdat de knoflook dan mooi fijn wordt. Hou je van iets grovere knoflook dan kun je die ook gewoon in de SuperChef doen.
Vervolgens voeg je de feta toe, breek deze in wat kleinere blokjes dit maakt het gemakkelijker om er een mooie massa van te maken. Voeg nu ook de Skyr toe, dit zorgt ervoor dat het lekker smeuĂŻg wordt.
Hak de koriander fijn in de TurboChef, en voeg dit toe aan je feta mengsel. Hak nu ook walnoten fijn in de TurboChef en voeg dit ook toe. Meng goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Garneer met een takje koriander en klaar is je dip. Lekker bij chips, bugels, op brood of een toastje, maak ook om te dippen met bijvoorbeeld groente.

TIP: Heb je nou niet net als ik beide Chef’s hebt dan kun je het ook in etappes doen. Ik zou je aanraden om dan eerst de koriander, dan de walnoten te hakken, dit apart te zetten en later door je feta-mengsel te mengen met bijvoorbeeld de SG Siliconen spatel.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.