Italiaanse kruidenboter

Italiaanse kruidenboter

Het BBQ seizoen verklaar ik hierbij voor geopend. De temperaturen van het afgelopen weekend staan in mijn geheugen gegrift en wat was het heerlijk om weer lekker buiten te zijn en te BBQ’en. Het wordt natuurlijk nog lekkerder met een zelfgemaakte kruidenboter. Natuurlijk kun je ook voor de traditionele variant gaan, dan zit je altijd goed. Maar wat dacht je van een Italiaanse kruidenboter. Hieronder lees je hoe je hem maakt. Wil je nog meer inspiratie en tips voor een geslaagde BBQ? Plan dan eens een BBQ-party.

Nodig:
250 gram zachte (ongezouten) roomboter
10 zongedroogde tomaatjes
10 gram verse basilicum
1 takje verse rozemarijn
1 bosuitje
2 á 3 teentjes knoflook
limoensap
peper

Doen:
Maak in de SuperChef de basilicum en zongedroogde tomaatjes en bosuitje fijn. Knijp er de knoflook boven uit met de Knoflookpers en rits hier ook het takje rozemarijn doorheen.  Snijd de zachte boter in stukjes en voeg ook deze toe. Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met limoensap en een snuf (verse) zwarte peper.

Tip: heb je geen verse kruiden, dan kun je natuurlijk ook de kant en klare Italiaanse kruiden gebruiken. Het lekkerste blijven verse kruiden.
Tip 2: Vries de kruidenboter in in kleinere porties bijvoorbeeld  in het Diepvries Doosje Plus 170 ml of het IJsblokkenlaatje “Cool Cubes”. Zo heb je altijd een zelfgemaakte kruidenboter bij de hand. Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.