3x Bliss balls

3x Bliss balls

Bliss balls, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Of je denkt nu “wat zeg je???” Het zijn gezondere balletjes vaak gemaakt van noten en dadels, je krijgt er een energieboost van en je zou er een gelukzalig gevoel van krijgen (bliss). Nou word ik sowieso wel gelukkig van lekkere hapjes, tussendoortjes dus wat mij betreft klopt het helemaal. Je kunt eindeloos variëren met toevoegingen of gebruik eens abrikozen in plaats van dadels. Voor wat betreft de noten, ik heb ongezouten noten gebruikt, je kunt ook nog ongebrande noten gebruiken, maar net wat je voorkeur heeft.

Snicker balls
Nodig:
125 gram Medjoul dadels
75 gram pinda’s
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel (100%) pindakaas
snuf zout (dit haalt de smaak op, maar je kunt het weglaten)

Doen:
Wanneer je wat oudere en dus hardere dadels hebt, dan kun je deze zacht maken door de dadels voor 1 minuut in de MicroCook Maatkan op 600 watt te verwarmen. Je kunt ze natuurlijk ook weken in water, maar dit moet meestal wel een minuut of twintig dus dit scheelt je tijd.  Doe ze in de SuperChef samen met de cacao en de pindakaas. Er ontstaat nu een kleverige en ietwat kruimelige massa. Hak de pinda’s fijn in de TurboChef en voeg die vervolgens toe aan je dadelmengsel. Kneed hier vervolgens ongeveer 10 tot 12 balletjes van. Laat de balletjes even opstijven in de koelkast. Je kunt ze ook invriezen dan neem je ze ’s ochtends mee en heb je een handig lekkere snack voor onderweg.

Cookie dough balls
Nodig:
100 gram Medjoul dadels
75 gram cashewnoten
1 eetlepel kokosolie
25 gram cacaonibs of pure chocolade in stukjes gehakt

Doen: 
Doe de dadels in de SuperChef en maal fijn, voeg nu ook de cashewnoten en kokosolie toe. Er ontstaat een kleverige ietwat kruimelige massa. Hierdoor kneed je ook de cacaonibs en vervolgens kneed je er balletjes van.

Bounty balls
Nodig: 
130 gram Medjoul dadels
75 gram amandelen (amandelmeel of gemengde noten kan ook)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel cacao
paar eetlepels kokosrasp

Doen: 
Doe de dadels in de SuperChef en maal fijn en voeg nu ook het amandelmeel, de kokosolie en cacao toe. Je kunt nu ook een eetlepel kokos toevoegen, dit komt dan door je balletjes, hierdoor wordt het deegje wel iets droger en heb je misschien nog iets meer dadel nodig. Tot slotte kneed en rol je ook hier balletjes van en deze rol je door de overige kokosrasp.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *