Tomaten groentesoep

Tomaten groentesoep

Super snelle, gemakkelijke en lekkere soep met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in mijn voorraadkast, koelkast of vriezer heb. Zo heb je snel en gemakkelijk een voedzaam soepje. Lekker als lunch of als voorgerecht. Bij deze soep was ik de gehaktballetjes vergeten die heb ik later alsnog gemaakt in de MicroCook Maatkan. Maar ook zonder balletjes is het een prima soepje. Je kunt de balletjes ook direct toevoegen aan de soep.

 

Nodig:
350 gram boeren soepgroente
1 blikje tomatenblokjes
2 bouillonblokjes (groente)
1 liter water
flinke hand vermicelli
2 tartaartjes of 200 gram (mager gehakt)
gehaktkruiden
snuf gerookte paprikapoeder
zout en peper

Doen:
Kruid de tartaar met de gehaktkruiden en rol hier balletjes van. Doe het blik tomatenblokjes in de MicroMinuut, verkruimel de bouillonblokjes en voeg nu ook het water, de soepgroente en de vermicelli toe. Breng op smaak met zout, peper en het gerookte paprikapoeder. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en roer met de SG Siliconen Spatel door en zet voor 15 minuten in de magnetron op vol vermogen, bij mij is dit 900 watt. (Let op de MicroMinuut mag maximaal 30 minuten op 900 watt in de magnetron) Wanneer je groenten bevroren zijn zul je het misschien iets langer in de magnetron moeten zetten. Wacht tot het palletje in de pan is gezakt dan pas kun je het deksel openen. Wil je er een Italiaanse twist aan geven, voeg dan ook nog wat Italiaanse kruiden toe. Bewaar de soep in onze CrystalWave serie of neem een kop mee in de CrystalWave Soepkom.

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.