Pulled Chicken

Pulled Chicken

Op zondag aten manlief en ik graag een broodje “pulled chicken” van de Aldi, lekker makkelijk, en vullend, helemaal goed dus. Totdat de Aldi, dit niet meer verkocht, alleen de “pulled pork” is er nog te krijgen en laten we daar beide nou niet zo van houden. We moesten dus op zoek naar een alternatief. Eentje die minstens zo makkelijk was, die van de Aldi deed ik in de Ultra Pro en zette ik in de oven en dan was het klaar, super simpel dus. Maar goed, die tijd is voorbij, op zoek naar wat anders, en ik denk dat ik een alternatief gevonden heb, al zeg ik het zelf. Je maakt het in de MicroMinuut en het is in 20 minuutjes klaar. Bovendien kun je nog wat spelen met de smaken, dus kun je het ook nog eens naar je eigen smaak maken.

Nodig:
3 kipfilets
2 bouillonblokjes kip
peper /zout (in de bouillonblokjes zit al zout, dus je kunt dit ook weglaten)
2 teentjes knoflook
1 ui in ringen
6 el Santa Maria American BBQ saus Smoky Hickory
Maizena
Italiaans bol (optioneel)
IJsbergsla (optioneel)
Komkommer (optioneel)
Tomaat (optioneel)

Doen:
Doe de kipfilets samen met de knoflook, ui, peper, 3 el BBQ saus en de bouillonblokjes in de MicroMinuut en doe hierbij 1 liter water. Zet dit voor 20 minuten in de magnetron op 900 watt (let op de MicroMinuut mag maximaal 30 minuten op 900 watt in de magnetron). Wacht tot het gele palletje in de deksel naar beneden is, nu kun je de deksel veilig van de MicroMinuut halen (van je af) Haal de kipfilet uit het vocht en doe deze in een kom. Je trekt nu de kipfilet uit elkaar met twee vorken (of lifehack, je zet er de mixer met garde op). Kook ongeveer twee SG Soeplepels van het vocht in en bind dit met maizena. Giet de rest af maar bewaar de uienringen.  Voeg de ingekookte saus naar smaak toe aan je pulled chicken, dit zorgt er zo voor dat de kip smeuïg blijft (ik heb niet het volledige mengsel gebruikt) Maak op smaak met de rest van de BBQ saus en eventueel nog wat peper, zout of chilivlokken.  Met dit recept heb je ruim voldoende voor twee personen. Ik heb wat extra gemaakt en dit bewaar ik dan  in een Ruimteschaaltje 600 ml de uienringen die over zijn heb ik bewaard in een van de schaaltjes van het Dessert Trio. Ik heb de pulled chicken geserveerd op een Italiaans bol met ijsbergsla, komkommer en tomaat, maar dit kun je natuurlijk naar keuze doen. Eet smakelijk!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.