Chocolade mousse met krokante bodem

Chocolade mousse met krokante bodem

Dit toetje is machtig maar heerlijk en ook nog eens super snel en simpel, zo heb je geen stress in de keuken. Je kunt het prima een dag van te voren maken en invriezen is ook mogelijk. Wil je de chocolademousse nog sneller maken en erzeker van zijn dat hij niet in de “schift” gaat, dan kun je ook cacaopoeder door de slagroom kloppen. Je hebt dan slechts 100 gram chocolade nodig. Je onderkant wordt je bovenkant vandaar dat de mousse eerst in de DecoToren gaat.

Nodig:
300 gram chocolade
20 gr boter
15 gram poedersuiker
300 ml slagroom
80 gr Vegter’s knijpertje (of een ander krokant koekje, cornflakes kunnen ook)
chocolade schaafsel
beetje olie (zonder smaak)

Doen:
Vet de DecoToren in met een beetje olie, dit gaat gemakkelijk met de Siliconen Keukenkwast. Smelt de chocolade, met de boter in de MicroCook Maatkan in de magnetron (ongeveer minuut op 900 watt). Klopt de koude slagroom samen met de poedersuiker in de SpeedyChef. En hak de Vegter’s knijpertje fijn in de SuperChef.
Haal de chocolade uit de magnetron laat even staan en roer door met de SG Siliconen Spatel zodat je een mooie egale massa krijgt.
Roer een deel (ongeveer 2/3 deel) van de chocolade door de slagroom zodat je een mooie lichtbruine kleur krijgt. Door de rest van de chocolade roer je de fijn gehakte koekjes. Verdeel de chocolade mousse over de delen van de DecoToren (ongeveer tot de helft). Met de SG Siliconen Flessenspatel, zorg je dat je een mooi glad oppervlak krijgt. Verdeel hier overheen de krokante basis van Vegter’s knijpertje. Zet vervolgens op elkaar en voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Stort op een mooi bord en garneer met de chocolade krullen, karamelsaus of versier met rood fruit, dat ziet er ook direct feestelijk uit.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.