Zalmtaartje

Zalmtaartje

Nu we opgaan naar de Kerst is het natuurlijk leuk om alvast wat inspiratie op te doen voor het kerstdiner. Ik houd nog steeds van gemakkelijk maar vind het wel tof als iets er heel mooi uitziet. Met onder andere onze Domes kun je super mooie dingen maken.  Zo ook deze zalmtaartjes, leuk als voorgerecht en je kunt het van te voren maken dus je hebt er niet veel werk van op de dag zelf. Heb je geen Domes, dan zou je de zalm ook in stukjes kunnen snijden en door de vulling mengen en vervolgens in onze DecoToren doen. Ook dan kun je dit van te voren maken.

Nodig:
200 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
1 avocado
1 halve limoen
knoflook(poeder)
2 el zuivelspread
1 el Remia friteslijn
zout en peper
Bakje zeekraal of zakje rucola (garnering)
potje zalmeitjes (garnering)

Doen:
Leg de plakjes gerookte zalm in de Domes, zorg er voor dat de zijkanten goed bedekt zijn en ze een stukje over de rand hangen, want je wilt dit straks over de vulling heen vouwen zodat de onderkant ook bedekt is.
Pers de limoen uit op het Koksmaatje (hou je van wat extra limoensmaak, dan kun je ook wat van de schil raspen op het Koksmaatje) Snijd de avocado in blokjes en doe deze in het Ruimteschaaltje 600 ml. Roer hier vervolgens de limoen doorheen met de SG Siliconen Spatel. Voeg vervolgens ook de rest van de ingredi├źnten toe en roer dit goed door elkaar. Verdeel dit over de Domes, vouw de zalm er overheen en zet in de DiepvriesDoos Plus 2,25 liter, zo kun je het makkelijk in de koelkast zetten en kun je er toch nog op stapelen. Voor het opdienen verdeel je wat zeekraal (de zeekraal kun je van te voren even kort bakken met wat olijfolie en knoflook, deze kun je in een Ruimteschaaltje 300 ml bewaren tot dat je het nodig hebt) of rucola over de bordjes en daarop stort je het zalmtaartje. Maak af door te garneren met wat zalmeitjes.

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.