Speculaas amandel bites

Speculaas amandel bites

Hoe gezellig ziet dit er uit! En ze zijn ook nog eens heerlijk en niet moeilijk om te maken. Voorheen heb ik er cupcakes van gemaakt, die zijn alleen erg vullend. Heerlijk maar je hoeft daarna niet meer te eten. Deze “bites” zijn wat mij betreft perfect van formaat! Je kunt zelf bepalen hoeveel je er neemt en zit niet direct na ééntje vol. Super leuk voor vanavond! Fijne Sinterklaasavond allemaal!

Nodig:
300 gram bloem
6 gram bakpoeder
175 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
75 gram (ongezouten) boter, kamertemperatuur
200 ml halfvolle melk
1 ei
snuf  zout
75 gram amandelspijs
amandelschaafsel

Doen:
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Klop het ei los in de MiniMixerkom met de Soepele Klopper. Doe bloem, bakpoeder de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in de Mixerkom en roer dit door elkaar met de Soepele Garde. Smelt de boter in de MicroCook Maatkan en voeg deze samen met de melk toe aan het losgeklopte ei en roer dit goed door elkaar met de Soepele Garde. Roer het mengsel vervolgens door je droge ingrediënten totdat het goed gemengd is.  Het blijft een vrij dik beslag en je hebt dit al met een paar slagen bereikt. Verdeel de amandelspijs in 20 balletjes en halveer ze. Verdeel wat amandelschaafsel over de domes, schep hierop een theelepel beslag, duw een half balletje amandelspijs in het beslag. Vul aan met de rest van het beslag. Bak in ongeveer 15 minuten gaar in de oven. Laat even afkoelen voordat je de “bites” uit de vorm haalt. Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *