Dadels met zuurkool en spek

Dadels met zuurkool en spek

Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit is echt een heel lekker hapje voor bij de borrel. Veel mensen vieren dit weekend Sinterklaas, en dit is een simpel hapje wat je zo gemaakt hebt. Bovendien heb je er geen gekke ingrediënten voor nodig. Je houdt natuurlijk zuurkool over, maar daar maak je de volgende dag een heerlijk tosti mee met knakworst, en mosterd.

Nodig:
1 pakje zuurkool
1 pakje ontbijtspek, droog gezouten
1 zakje dadels (zonder pit)

Doen: 
Doe in de dadels een toefje zuurkool, wikkel de dadel vervolgens in het spek, ga zo door totdat je spek op is. Leg de dadels die klaar zijn in de MicroPro Grill. Zet het deksel in de grill positie en zet voor 7 minuten in de magnetron op 900 watt. Haal uit de magnetron,  denk er om dat je ovenhandschoenen gebruikt want de MicroPro Grill is heet. Giet het vocht wat is vrij gekomen af, dit doe je door de deksel een kwartslag te draaien zodat hij in de gratineer positie staat. Rangschik de dadels met de DubbelTang weer over de bodem van de MicroPro Grill en zet terug in de magnetron voor nog 3 minuten op 900 watt. Je dadels zijn nu klaar. Serveer ze met prikkers in een leuk schaaltje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *