Snert

Snert

In de categorie Sinterklaasrecepten kan deze niet ontbreken, het is misschien niet een typisch Sinterklaasrecept. Maar voor ons thuis wel, de traditie is dat we op de dag van de intocht van Sinterklaas snert oftewel erwtensoep eten. Sinds ik het recept op “Optima Vita” tegen kwam een variant met gerookte kip maak ik het eigenlijk altijd op die manier. In de MicroMinuut heb ik de snert in driekwartier klaar. Er zijn collega’s die het in 25 minuten kunnen maar dat is mij nog nooit gelukt, dan zijn de erwten bij mij niet gaar. Het grote voordeel van koken in de MicroMinuut vind ik dat je het niet in de gaten hoeft te houden, en je hoeft niet bang te zijn dat het droog kookt. De volgende dag vind ik de snert nog lekkerder, hij wordt dan wat dikker, maar soms kan ik gewoon niet wachten.

Nodig:
400 gram spliterwten
200 gram knolselderij
200 gram wortel
1 ui
5 kruidnagel
3 laurierblaadje
2 bouillonblokjes (groente)
peper
160 gram gerookte kipfilet

Doen:
Was de spliterwten, ik doe dit meestal in het Handvergietje en doe de erwten vervolgens in de MicroMinuut. Schil en snijd de Knolselderij, ik heb dit met het Koksmes gedaan. Schil ook de wortelen, ik vind hier de Universele Dunschiller handig voor en snijd deze in blokjes, dit kun je snel doen met het Snijwonder van de AdaptaChef serie, ik heb deze keer gewoon het Koksmes gebruikt. Maar zeker wanneer je grote hoeveelheden wilt maken is de AdaptaChef serie super handig. Snijd ook de ui in blokjes en doe alles in de MicroMinuut. Voeg nu ook je kruiden en bouillonblokje toe en vul aan met water tot het “max” streepje in de MicroMinuut, dit is ongeveer 1,2 liter. Roer alles goed door elkaar met de SG Siliconen Spatel, zo beschadig je de pan niet. Zet de pan voor 30 minuten op 900 watt in de magnetron (let op de pan mag maximaal 30 minuten op 900 watt). Haal de pan uit de magnetron, laat even rusten tot het palletje gezakt is. Roer nu nogmaals door en laat ongeveer een kwartiertje staan. Nu zet je de pan nogmaals terug in de magnetron voor 15 minuten op 900 watt. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes. Wanneer je snert uit de magnetron komt laat je het weer rusten totdat het pinnetje gedaald is. Voeg nu ook je kip toe roer nog een keer goed door elkaar en je snert is klaar.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.