Sinterklaas Fudge

Sinterklaas Fudge

Het Sinterklaasjournaal is weer op tv en Sinterklaas is afgelopen weekend gelukkig weer goed in Nederland aangekomen. Tijd voor wat Sinterklaas receptjes de komende tijd. We beginnen met dit super simpele recept. Zelf je eigen fudge maken klinkt als veel werk, maar het is kinderlijk eenvoudig. Ook handig als je na Sinterklaas nog snoepgoed over hebt. Bovendien is het een super leuk om als “homemade” cadeautje te weg te geven.

Nodig:
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
400 gram witte chocolade
75  gram speculaas schuddebuikjes
8 schuimpjes
30 gram roomboter

Doen:
Snijd de schuimpjes in stukjes, ik hou er niet van om grote “hompen” in mijn fudge vandaar dat ik het in stukjes snijd. Doe al je ingrediënten met uitzondering van de schuddebuikjes en de schuimpjes in de MicroCook Maatkan 1 liter, deze zet je voor 1,5 minuut in de magnetron op 900 watt. Roer het mengsel goed door met de SG Siliconen Spatel. Zet nog eens terug voor 1 minuut en roer nogmaals door, herhaal dit nog één keer. Het is de bedoeling dat je een mooie egale massa krijgt. Wanneer dit het geval is moet je snel werken de fudge begint redelijk snel met stollen. Roer de schuimpjes en de schuddebuikjes door het chocolade mengsel, houd een klein beetje over ter garnering. Vul dan de  MFV Rechthoekig met het mengsel en zet deze in de Diepvries Doos Plus 2,25 l. Dit zet je vervolgens 1,5 uur in de diepvries of ongeveer 5 uur in de koelkast voordat je het uit de vorm haalt. Snijd er nu stukken van zo groot als je wilt en klaar is je fudge.

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.