Stoofpotje met bier

Stoofpotje met bier

De herfst is nu echt aangebroken, de tijd voor stoofpotjes. Mijn collega Wesley, kwam met het idee eens een stoofpotje met bier te maken, die stond al langer op mijn lijstje. Dus ging het grote stoofpotjes project van start. Wees niet bang voor het bier, dit proef je later niet terug en de alcohol verdampt. En een groot voordeel je vlees wordt er heerlijk mals van. Dit stoofpotje combineer je bijvoorbeeld met gekruide aardappelpartjes.

Nodig:
700 gram riblappen
1 ui
2 wortelen
2 stengels bleekselderij
half bakje champignons
1 flesje herfstbock (Hertog Jan)
stuk ontbijtkoek (minder suiker)
15 gram maizena
3 laurierblaadjes
kruidnagel (naar smaak)
tijm (naar smaak)
1 eetlepel grove mosterd
1 bouillon blokje (rund)

 

Doen:
Snij het vlees in grove stukken, en leg deze onder in de MicroMinuut, bestrooi met zout, peper, het verkruimelde bouillonblokje, de mosterd tijm en kruidnagel, ik had geen hele kruidnagel dus heb poeder gebruikt en hierdoor krijg je saus een heerlijke smaak. Roer dit goed door elkaar met de SG Siliconen Spatel. Vermeng de maizena met wat koud water en roer goed door elkaar. Voeg dit nu samen met het bier toe en roer nogmaals. Snij de ui, wortel, en bleekselderij in grove stukken, halveer de champignons en voeg deze ook toe. Tot slot verdeel je de laurierblaadjes over de inhoud en zorg dat het vlees goed onder water staat. Sluit de MicroMinuut en zet deze voor 30 minuten op 900 watt in de magnetron. Haal uit de magnetron en wacht tot het palletje naar beneden is gezakt, open het deksel van je af. Check of je vlees gaar genoeg is. Dit is echt afhankelijk van welk vlees je gebruikt. Is het nog niet gaar genoeg dan zet je de MicroMinuut nog even terug in magnetron. Je saus bindt wanneer hij afkoelt, doe er dus niet meer maizena bij.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.