Linzensoep

Linzensoep

Tot voor kort kende ik linzen eigenlijk niet! Maar ze zijn super voedzaam en nog erg lekker ook. Laatst zag ik een linzensoepje voorbij komen bij mijn Tupperware collega Simonet, “de Uitgekookte Bakster” op Facebook. Dit inspireerde mij tot het volgende soepje. Aangezien het weer wat kouder wordt eet ik ook als tussendoortje of bij de lunch graag een soepje. Even warm worden met wat anders dan thee of koffie. Persoonlijk vind ik hem erg goed gelukt. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Nodig:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik bruine linzen
1 bouillonblokje (groente)
1 blikje kokosmelk light
1 blikje tomatenblokjes
chilivlokken naar smaak
korianderblad (ik had geen vers, maar vers is denk ik nog lekkerder)
1/2 liter water.

Doen:
Snij de ui en knoflook in de TurboChef. Doe alle ingrediënten en 200 ml kokosmelk (dit meet je gemakkelijk af in de 1 liter Maatkan*) in de MicroMinuut en roer even door elkaar met de SG Siliconen Spatel. Zet dit nu voor 20 minuten op 900 watt in de magnetron. Je MicroMinuut kookt onder druk net als een traditionele snelkookpan. De druk in de pan zorgt er voor dat het eten, sneller gaar is. Denk er om dat wanneer je de pan uit de magnetron haalt je wacht met het openen totdat het gele pinnetje volledig gezakt is. wanneer je de deksel er af haalt open je deze van je af, de stoom is heet! Wanneer de soep klaar is pureer je hem met een staafmixer. Serveer de soep met een Turks broodje en met een swirl van kokosmelk en wat koriander.

*tijdelijk niet in de verkoop

Eet jij wel eens linzen? Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.