Ontbijttaartje met peer

Ontbijttaartje met peer

Ik houd er van dat wanneer je iets probeert het in één keer goed uitpakt. Dat is echt niet met alle recepten het geval. Soms belanden er eerst drie in de prullenbak, voordat het ook maar ergens op begint te lijken. Deze was in één keer raak, wat mij betreft dan. Wederom een ontbijttaartje waar ik zo van houd. Dit keer eentje met peer en kaneel, hij blijft een beetje smeuïg van binnen. Yummie.

Nodig:
1 peer
1 ei
3 el havermout (ongeveer 30 gram)
kaneel naar smaak
snuf bakpoeder

Doen:
Schil de peer en snijd deze in kwarten. Doe 3/4 van de peer in de TurboMax, maak dit fijn en voeg vervolgens ook de ei, havermout, kaneel en bakpoeder toe. Meng tot een mooi beslag. Doe het beslag over in de CrystalWave Soepkom, je haalt het meeste van het beslag uit de TurboMax met de SG Siliconen Spatel en zo beschadig je de kom niet.  Zet vervolgens voor 4 minuten op 630 watt in de magnetron en laat daarna even rusten. Snijd in de tussentijd de resterende peer in plakjes en rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Stort je taartje op een bord en garneer met de plakjes peer, amandelschaafsel en nog wat kaneel. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon zo uit de mok eten.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.