Oreo brownie

Oreo brownie

Ik weet niet hoe het met jullie is maar ik ben gek op de Milka Oreo repen. Het is zelfs mijn back-up reep voor wanneer ik het echt nodig heb. (meestal één keer in de maand). Mijn man heeft ze ergens in zijn “mancave” verstopt en brengt me er eentje als het echt nodig is. (I know misschien wat TMI, maar hé wij vrouwen onder elkaar begrijpen elkaar). Dus ik dacht hier moet toch wat lekkers mee te maken zijn. Natuurlijk staat Pinterest vol met heerlijke ingewikkelde taarten, maar ik hou van simpel gemakkelijk en snel. Dus aan die eisen moet het voldoen. Ik moet zeggen ik ben tevreden! Gezond is het absoluut niet maar af en toen moet je jezelf, je collega’s, familie, vrienden, ook eens trakteren.

Nodig:
200 gram pure chocolade (minimaal 85% chocolade)
150 gram boter/margarine kan ook
150 gram bruine basterdsuiker
3 grote eieren
120 gram bloem
100 gram witte chocolade in stukjes. (je kunt dit ook vervangen door nog meer Oreo koekjes)
5 Oreo koekjes

Doen:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de chocolade en de boter in de MicroCook Maatkan en smelt dit in de magnetron, doe dit op een lager wattage, bij mij was het na 1,5 minuut op 450 watt al goed. Roer de chocolade en boter goed door elkaar en laat even staan, de chocolade zal dan nog verder smelten. En moet voordat je het gaat verwerken ook iets afgekoeld zijn.  Klop de eieren met de basterd suiker luchtig in de SpeedyChef . Meng hier de bloem met de SG Soepele Klopper in gedeeltes doorheen.  Wanneer dit goed gemengd is, spatel je ook het chocolademengsel er doorheen met de SG Siliconen Spatel. Hak de witte chocolade in stukjes en roer deze tot slot ook door je beslag. Giet je beslag over in de UltraPro Vierkant.  Hak de Oreo’s in grove stukken en verdeel deze over de bovenkant. Bak de brownie in 30 minuten gaar op 160 graden, dit kan per oven verschillen. De brownie is klaar als de bovenkant droog is en hij niet meer wiebelt. Laat heel goed afkoelen. Ik wou iets te snel wat betekende dat hij ging brokkelen. Dus écht goed laten afkoelen. Je kunt hem met de SG Taartschep in de vorm in stukken snijden. Maar doe dit niet met een mens dan gaat je UltraPro stuk dus haal hem dan eerst voorzichtig uit de vorm. Dit kun je doen door het deksel op de UltraPro te zetten. Dan om te draaien en de vorm er af te halen. Je kunt nu je snijplank pakken die weer op de onderkant leggen en weer om draaien. Je kunt een klein stukje serveren met een bolletje ijs als toetje, maar je kunt er natuurlijk ook heerlijk van genieten bij de koffie. Hij is het lekkerste wanneer je hem dezelfde dag nog eet. Bewaar hem in Tupperware in de koelkast dan kun je hem ongeveer vier dagen bewaren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *