Mijn favoriete ontbijtjes van dit moment

Mijn favoriete ontbijtjes van dit moment

De zomer is echt voorbij, de temperaturen dalen weer en dus krijg ik weer zin in warme ontbijtjes. Het leek me leuk jullie een beetje inspiratie te geven. Dus hierbij mijn favoriete ontbijtjes van dit moment.

Havermout chunky monkey
Dit is een ontbijtje waar ik eigenlijk altijd bij terug kom, het vult ontzettend goed en is vind ik een feestje om te eten. Prima voor in het weekend, maar als je van te voren de spulletjes al klaar zet ook prima te doen op een doordeweekse dag. Ik maak hem in de Microrijstkoker. Deze stond vorig jaar in de folder, heb je deze niet dan kan het ook in de CrystalWave Soepkom (zorg ervoor dat je deze niet te vol doet) of in de MicroMaatkan. 
Nodig: 
40 gram havermout
160 ml melk
1 banaan
handje noten
eetlepel cacaonibs/of pure chocolade
Doen:
Doe de havermout met de melk in je kom en zet zonder deksel voor 2,5 min op 630 watt in de magnetron. Roer door en doe het nogmaals voor 1 minuut in de magnetron. Roer een paar cacaonibs door je havermout. Maal de noten grof in de TurboChef (ik doe die van te voren en bewaar dit in een Vershouddoosje, zo heb ik dit altijd bij de hand). Snij de banaan in plakjes en leg boven op je havermout, verdeel nog wat cacaonibs en noten over je havermout en je bent klaar. Je kunt het ontbijtje ook gemakkelijk meenemen, deksel er op en je bent klaar to go.

 

Kwark met warme appeltjes
Ook kwark is een favoriet ontbijtje van me. Maar zeker als het wat kouder wordt vind ik het lekker om het met wat warms te combineren. Dit doet mijn altijd een beetje aan appeltaart denken.
Nodig: 
Kwark
1 appel
handje rozijnen
kaneel naar smaak
Doen:
Schil de appel (je kunt de schil natuurlijk ook laten zitten maar mijn buik reageert hier niet goed op) en snijd deze in gelijke stukjes. Doe deze samen met de rozijnen en kaneel in de MicroCook Maatkan en zet voor 1,5 min op 900 watt in de magnetron. Verdeel je appeltjes over de kwark en je bent klaar.

Mugcakes en ontbijttaartjes 
Deze mogen sowieso niet ontbreken in mijn lijstje deze maak ik meestal in het weekend, wanneer ik wat later kan beginnen of wanneer ik een avonddienst heb, omdat ik dan net even wat meer tijd heb. Natuurlijk kan ik ook vijf minuten eerder opstaan, maar nog even “snoozen” wint het toch eigenlijk altijd van eerder opstaan. Mijn favoriet op het moment is de kruidnoten mugcake, de kruidnoten liggen alweer in de winkels dus dan kan deze ook wel weer. En zeg nou zelf, speculaas is toch altijd lekker. Ook de mugcake met bosbes en kokos vind ik nog steeds erg lekker. Ik maak ze graag in de MicroMugs, maar heb je deze niet dan kan het ook in de Omeletmaker, je hebt dan meer een taartje idee. Maar het kan ook in de, daar is ie weer, de CrystalWave Soepkom.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.