Gooische dip

Gooische dip

Ik werd laatst door mijn Tupperware collega Simonet op een fantastisch idee gebracht! Op haar Facebook zag ik een Gooische dip voorbij komen. Volg haar ook zeker even op Facebook, ze is te vinden onder “de uitgekookte bakster”. Aangezien mijn man dat heerlijk vindt (we hebben het één keer bij de AH gekocht en hij was zwaar enthousiast) moest ik er natuurlijk achter komen hoe je dit heerlijke goedje zelf kunt maken. Na het Simonet gevraagd te hebben bleek dat super eenvoudig te zijn! Ik heb het recept een beetje aangepast naar eigen smaak en ook daar was mijn man enthousiast over. Hier komt mijn variant op het recept!

Nodig: 
1 bakje mascarpone
2 flinke el magere milde kwark
snufje knoflookpoeder
1 bakje of 20 gram koriander
4 el (sweet)chilisaus

Doen: 
Roer de mascarpone samen met de milde kwark en de knoflookpoeder los met behulp van de SG Siliconen Spatel. Maal de koriander fijn in de TurboChef. Roer een deel van de koriander door je mascarpone mengsel maar houd een klein beetje achter. Roer nu ook 3 el chilli saus door je mengsel. Vervolgens garneer je met de rest van de chilisaus en koriander. Serveer bijvoorbeeld met tortilla chips of bugels. Maar het is ook heerlijk voor bij de bbq.
Je kunt hem natuurlijk ook magerder maken door bijvoorbeeld light zuivelspread te gebruiken in plaats van de mascarpone.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.