Uitgelicht: MicroPro Grill

Uitgelicht: MicroPro Grill

Tupperware blijft zich altijd ontwikkelen en nu hebben ze de MicroPro Grill ontwikkeld, dit is een grill apparaat voor in de magnetron. Je gebruikt hem uitsluitend in de magnetron.

De MicroPro Grill bestaat uit metalen en siliconen onderdelen. Ja je leest het goed metalen onderdelen die in de magnetron gaan. Maar hoe dan? Vroeger is mij altijd verteld dat wanneer je metaal in de magnetron doet, dan gebeuren er nare dingen. Exploderende magnetrons, vonken en vuur uit de magnetron. Maar niet met de de MicroPro Grill. Deze is zo ontworpen dat je hem veilig en zonder vonken in de magnetron kunt gebruiken. Ik ben er stiekem wel even bij gebleven de eerste keer dat ik hem heb gebruikt. Maar het ging echt goed. De metalen onderdelen van de pan zijn afgewerkt met siliconen waardoor deze nooit in contact komen met het metaal in de magnetron.

De warmte elementen in de basis en deksel zorgen dat microgolven omgezet worden in warmte. De metalen elementen absorberen de warmte en weerkaatsen de golven weg van het voedsel waardoor dit niet gekookt wordt door de microgolven maar door de gegenereerde warmte. Deze warmte kan oplopen tussen de 200°C en 210°C. Op deze manier grill je dus echt je eten in de magnetron.

De deksel heeft twee standen, eentje waarbij het deksel in de pan verzonken ligt en het voedsel aan beide kanten gegrild wordt. En een gratineer stand.

Je kunt er tosti’s in maken, kipspiesjes in grillen voor op een feestje, maar ook zoete crumble in maken. Of je vlees en vis in grillen. Ik heb de MicroPro Grill nog niet zo lang in mijn bezit dus zal er zelf nog volop mee gaan experimenteren en dan houd ik jullie natuurlijk op de hoogte.

Hieronder vind je een uitgebreide omschrijving van het de MicroPro Grill. Wil je hem een keer uitproberen op een party dat kan!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *