Zoete aardappel tortilla

Zoete aardappel tortilla

Regelmatig maak ik de zoete aardappel tortilla gewoon in de koekenpan op het vuur voor meerdere personen. Maar dit is er één uit de magnetron in de omeletmaker voor één persoon, dus je mag hem helemaal alleen opeten (delen mag natuurlijk ook). Ik heb hem als lunch gegeten maar met een groen salade of een iets grotere zoete aardappel is het ook prima als diner.

Nodig:
1 kleine zoete aardappel
3 eieren
plakje (Riperkrite) kaas
halve rode ui
bieslook en peterselie naar smaak
zout en peper

Doen:
Schil de zoete aardappel met de Universele dunschiller en snij in gelijke kleine stukjes. Doe met 1 el water in de Omeletmaker en zet voor 3 minuten op 630 watt in de magnetron. Kluts in de tussentijd de eitjes in de Shaker met zout en peper. Snij de ui in ringen en de kaas in blokjes. Giet de aardappelen af. En voeg de overige ingrediënten toe. Zet terug voor 3 minuten voor 630 watt, hoe lang het moet is afhankelijk van je magnetron houd je tortilla goed in de gaten. Hij is klaar als ie droog van boven is en de kaas gesmolten. Laat hem even rusten en vervolgens haal je hem gemakkelijk uit de Omeletmaker met de Silicone Spatel.

Eet smakelijk!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.