Rabarber

Rabarber

Je ziet het alweer in de winkels liggen rabarber. Ik ben gezegend met een schoonmoeder die een “bouw” heeft en dus had ik al heel snel heerlijke rabarber van haar meegekregen. Normaal gaat er vrij veel suiker door de rabarber en ben je ook nog wel even bezig om het in te koken en daar moet je ook bij blijven. Met dit recept heb je in een luttele 10 minuten een heerlijke rabarber zonder heel veel extra suiker. Ik heb het recept op gevoel gemaakt dus de hoeveelheden kunnen wat afwijken maar ik gok dat dit ongeveer de verhoudingen zijn geweest.
* In het recept heb ik FlavDrops gebruikt in plaats van suiker. FlavDrops zijn een natuurlijk zoetmiddel en kun je online bestellen ik heb ze hier vandaan.

Nodig:
600 gram rabarber
200 gram aardbeien
10 á 15 FlavDrops Vanille*

 

Doen:
Was de rabarber en verwijder het begin stukje van de rabarber. Snij ze hierna in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Doe de rabarber samen met het aanhangende vocht in de UltraPro en zet deze voor 7 minuten op vol vermogen (dat is bij mij 900watt) in de magnetron.
Was en halveer ondertussen de aardbeien, roer de rabarber los met de SG Roerlepel en roer ook de aardbeien er doorheen. Deze zullen er voor zorgen dat je rabarber al wat zoeter wordt. Zet nog 3 minuten terug in de magnetron.
Roer nogmaals goed door en laat nog even rusten. Daarna maak je hem op smaak met de FlavDrops. En dan heb je in 10 minuten je rabarber klaar.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.