Zoete aardappelsalade

Zoete aardappelsalade

Deze zoete aardappelsalade is supper makkelijk om te maken, en ook nog eens erg lekker. Lekker voor bijvoorbeeld bij de BBQ. Maar je neemt hem net zo gemakkelijk mee als lunch, weer eens wat anders dan een broodje. Zo kom je niet in de verleiding om toch nog wat lekkers te kopen in je pauze, ik spreek uit ervaring.

Nodig:
1 avocado
1 zoete aardappel
bosuitje
3 augurken
2 el (milde) magere kwark
1 el friteslijn (of mayo, naar keuze)
peper/zout
1 teen knoflook(poeder)

Doen: 
Schil de aardappel met de Universele Dunschiller, was hem en kook deze met het aanhangende vocht in de MicroCookMaatkan in ongeveer 4 minuten op vol vermogen. Dit kan per magnetron verschillen. Snij het bosuitje in ringetjes en de augurk in stukjes (dit kan in de TurboChef, maar trek dan niet te lang anders blijft er niks van over). Giet de aardappel af en laat even afkoelen. Meng ondertussen de kwark met de friteslijn en breng op smaak met peper, zout en knoflook, voeg hier ook het bosuitje en augurk aan toe.  Snijd de avocado in stukjes en meng dit samen met de afgekoelde zoete aardappel en het kwark mengsel door elkaar. En klaar is je heerlijke lunchsalade of je bijgerecht.

Eet smakelijk.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.