Uitgelicht: de keukenhulpjes deel 2

Uitgelicht: de keukenhulpjes deel 2

Hier deel twee van de keukenhulpjes, en het leuke is maak je voor de maand mei een afspraak, dan mag je een keukenhulpje naar keuze uitzoeken! Hier vallen de Knoflookpers, Aardappelstamper en Blikopener niet onder, maar vond ze wel thuishoren in de categorie keukenhulpjes. Je kunt kiezen uit de hulpjes op pagina 40 en 41 in de catalogus.

Aardappelstamper
Hij heeft een lange, ergonomische steel waardoor je ook in diepe pannen en kommen uit de voeten kunt. De ovalen vorm sluit aan op de randen van je pannen. Door het profiel rondom de  groeven je de ingrediënten stampen zonder te spatten. Je hoeft niet veel kracht te zetten met deze stamper en door de gaten in de stamper blijven er geen stukjes andijvie, boerenkool etc. tussen de stamper zitten.

SG Flessenspatel
Ideaal voor het mengen en bereiden van ingrediënten zonder dat op je kommen krassen komen. De vorm is specifiek ontworpen met afgeronde hoeken en één rechte hoek. De lange, onbuigzame steel zorgt er voor dat je gemakkelijk in alle hoekjes en gaatjes kunt komen. Ik gebruik deze graag wanneer ik gerechten bereidt in de TurboChef. Of voor de mugcakes in de MicroMugs.

SG Soepele Klopper Of zoals hij bij ons thuis genoemd wordt door mijn man “de geamputeerde garde”. Deze gebruik ik liever dan de traditionele garde want doordat deze “geamputeerd” is blijft er niks achter in je garde. Ook zorgt het er voor dat je meer lucht in je bereiding klopt. En kun je deze garde ook gebruiken in je pannen met anti-aanbaklaag. Ik zeg een win-win situatie.

SG Dubbel Tang
Een tang die ik vaak gebruik voor het opscheppen van spaghetti, maar ook om vlees in je braadpan om te draaien. De set bevat een ronde en een tangvormige lepel. Je kunt deze in elkaar klikken maar ook afzonderlijk van elkaar gebruiken. Doordat je ze los kunt klikken ruim je ze gemakkelijk op in je keukenla. Zo heb je nooit meer een lade die je niet open kunt krijgen omdat er een tang open is gesprongen.

SG Taartschep
De gekartelde en afgeschuinde randen zorgen er voor dat je de stukjes netjes en precies af kunt snijden en op het bord kunt scheppen. De taartschep is bestand tegen temperaturen tot 200°C dus je kunt er ook je nog warme quiche of macaroni-taart mee serveren.

SG Paletmes
Handig voor het afsmeren van taarten of het aanbrengen van decoraties op je taart. Maar ook voor het omdraaien van kleine (bananen)pannenkoekjes of American Pancakes.

Handrasp
Voor het snel raspen van een kleine hoeveelheden, denk bijvoorbeeld aan kaas voor over de pasta. Maar ook voor het toevoegen van sinaasappel of citroenrasp aan je beslag.  Door de antislipvoetjes heb je optimale stabiliteit wanneer je op je werkoppervlak raspt.

Blikopener
Heel eerlijk ik gebruik bijna nooit een blikopener, tegenwoordig hebben bijna alle blikken een lipje waarmee je ze gemakkelijk open kunt maken. Totdat zo’n lipje breekt, of je niet meer genoeg kracht hebt om een blik met dat lipje open te maken. Dan is deze blikopener een uitkomst. Hij zorgt ervoor dat er geen scherpe randen ontstaan en is dus veilig. Hij heeft een grote draaiknop waardoor je weinig kracht hoeft te zetten. Aan het uiteinde zit een klein tangetje waarmee je de deksel op kunt tillen.

Knoflookpers
Hij is gemakkelijk schoon te houden en je hoeft niet veel kracht te zetten om je knoflook te persen. Het zeefje is van roestvrij staal en dat zorgt er voor dat er geen geur in blijft zitten en minimaliseert slijtage. Je kunt de knoflooktentjes er zelfs ongepeld in doen zo heb je ook geen nare geurtjes aan je vingers. In het handvat van de pers zitten drie gaatjes waardoor je er ook kruiden mee kunt afritsen. De knoflookpers mag in de vaatwasser.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *