Bananenbrood

Bananenbrood

Echt waar, ik houd van bananen, je kunt ze gemakkelijk meenemen als tussendoortje en je kunt er heerlijke mugcakes mee maken. Ik heb het laatst al eens over bananenbrood gehad. Dat recept waar ik de appelmoes niet voor had. Inmiddels weet je hoe je dat heel gemakkelijk zelf kunt maken.  Maar het zou natuurlijk heel oneerlijk zijn als ik dat recept voor het bananenbrood niet zou delen, dus hier dan het daadwerkelijke recept. Het is heerlijk als tussendoortje of een flinke plak als ontbijt. Je kunt het 5 dagen in een luchtdichte doos goed houden. Of je vriest het per plak in en dan pak je er eentje wanneer je er zin in hebt. Zo heb je altijd iets lekkers in de vriezer liggen. Dit is een super simpel maar vooral lekker basisrecept waar je gemakkelijk mee kunt variëren. Door het boekweitmeel is dit bananenbrood glutenvrij. Maar je kunt ook amandelmeel, havermeel gebruiken of een mix van verschillende soorten meel gebruiken. Ik wou het qua ingrediënten simpel houden dus is het dit geworden.

Nodig:
200 gr boekweitmeel (of ander meel)
100 gr dadels
3 bananen
2 eieren
80 gram appelmoes ongezoet
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl kaneel
1/2 tl vanille extract
snufje zout

Doen: 
Verwarm de oven voor op 180 C°. Ontpit de dadels en wel deze in heet water. Pureer ze daarna in de TurboChef. Pureer de bananen in de SuperChef en voeg hier de dadels, appelmoes, eieren en het vanille extract aan toe. Meng goed door elkaar. Nu voeg je ook de overige ingrediënten toe, meng hiervan een mooi beslag. Giet over in de MFV King plaats deze altijd op een koud ovenrooster en bak de cake in 45 minuten gaar. Laat even rusten en haal dan voorzichtig uit de vorm.
Ook lekker om er noten door heen te doen, of stukjes chocolade, moerbeien, rozijnen, nou ja je begrijpt wat ik bedoel.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.