Sushi Surprise

Sushi Surprise

 

In december was hij voor onze gastvrouw te verdienen, maar deze maand ook in de folder de SurpriseParty, met dit vernuftige apparaatje, maak je gemakkelijk deze sushi surprise. De SurpriseParty is verkrijgbaar als een set samen met de MaxiGraankoker en een gratis receptenboekje. Je kunt de SurpriseParty ook los kopen, je krijgt er dan nog steeds een receptenboekje bij. Het leuke is dat je het precies zo kunt maken als dat jij wilt. En het stopt natuurlijk niet bij Sushi je kunt met dessert rijst ook zoete balletjes of kegels maken. Maar ook aardappelpuree met een vulling in het midden. Ik heb ideetjes genoeg en ga er nog eens mee aan de slag.

Nodig: 
250 sushi-rijst (dit koop ik gewoon bij de Jumbo)
5 el rijstazijn
1 tl suiker
1 tl zout
Vulling naar keuze, ik ging voor:
Avocado
Zalm
Komkommer
Sesamzaadjes (ter decoratie)

Doen: 
Kook de sushirijst zoals het pak voorschrijft maar doe het in de MaxiGraankoker, hiervoor is de Graankoker wat mij betreft echt ideaal. Geen gekleef en geroer meer in een pannetje op het vuur. Geen sushirijst die vastgekoekt is aan de bodem en die eerst drie uur in de week moet voor dat je uberhaupt weer een pan ziet. Goed, dat terzijde. Wanneer de rijst klaar is laat je deze rustig afkoelen. Daarna verwarm je in de MicroCook Maatkan de rijstazijn, kristalsuiker en het zout, dit mengsel gaat door de rijst. Je roert het er gemakkelijk door met de Siliconen Spatel 
In de tussentijd heb je de zalm, avocado, komkommer of andere vulling in kleine blokjes gesneden en met elkaar gemengd.
Doe wat rijst in de basis van de SurpriseParty, je kunt kiezen voor de kegel of ronde vorm. Plaats de blauwe ring op de basis. Druk nu met de duwer een holte in je rijst, hier komt je vulling in. Deze dek je toe met wat rijst. Je draait nu de duwer om en gebruikt de onderkant om de rijst aan te duwen en je kegel of bol dicht te maken. Dit herhaal je totdat je ingrediënten op zijn.
In het filmpje zie je nog meer voorbeelden.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.