Carrotcake mugcake

Carrotcake mugcake

Meestal maak ik mijn mugcakes met een banaan er in. Maar in dit recept hoef je deze niet te gebruiken dus heb je een hekel aan banaan, of wil je wel eens wat anders. Dat kan met dit recept, extra bijkomend voordeel, je hebt direct een portie groente binnen.

Nodig:
Mugcake
70 gr. wortel 1 ei

3 el. havermeel
1 tl. bakpoeder
scheutje melk
3 walnoten
10 rozijnen
koek-, en speculaaskruiden

Topping
3 el zuivelspread
kneepje honing

Doen:
Maal de wortel fijn in de TurboMax, voeg ook de walnoten, ei, havermeel, bakpoeder en de koek en speculaaskruiden. Trek net zolang tot je een mooi mengsel hebt, het is prima om nog stukjes wortel te zien. Je kunt nu een scheutje melk toevoegen om het geheel iets smeuïger te maken. Haal het mesje uit de TurboMax en roer de rozijnen door je mengsel met de Flessenspatel. Giet over in de MicroMug en zet het geheel 3,5 minuten op 630 watt in de magnetron.
Ondertussen meng je de ingrediënten voor de topping door elkaar.
Laat de mugcake even afkoelen en snij vervolgens twee keer door midden, dit doe je het gemakkelijkst door je mugcake te kantelen. Vervolgens zet je deze weer rechtop. Haal de bovenste twee ringen van de mugcake en verdeel een derde van de topping over de cake, zet het middelste deel van je cake terug op de onderkant, verdeel nu de twee de portie topping over je cake en doe vervolgens hetzelfde met het laatste deel. Garneer je cake met wat fijn gehakte walnoot en eventueel nog wat honing.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *