Italiaanse Pro-balletjes

Italiaanse Pro-balletjes

Wat is er nou lekkerder dan op vrijdag- of zaterdagavond een warm borrelhapje te maken. Uiteraard wel enigszins verantwoord. In de UltraPro maak je in een kleine 10 minuten een paar heerlijke gehaktballetjes. Deze serveer je bijvoorbeeld met zelfgemaakt joppie saus of een heerlijke snelle satésaus die recepten vindt je hier en hier. De gehaktballetjes heb ik een Italiaanse twist gegeven, maar je kunt ze natuurlijk kruiden zoals je zelf wilt. Ik zou zeggen snel aan de slag.

Nodig: 
400 gram (biologisch) rundergehakt (ongekruid)
1 klein ei
2 el Italiaanse kruiden
knoflook(poeder)
1 tl ketjap
2 el (Parmezaanse) kaas
Zout en peper

Doen: 
Ik gebruik bijna altijd een blok Parmezaanse kaas, deze rasp je gemakkelijk met de Raspmolen. Heb je de AdaptaChef rasp, dan kun je die natuurlijk ook gebruiken. Daarna is het super simpel, je mengt alle ingrediënten goed door elkaar en draait hier kleine balletjes van. Ik gebruik meestal een koffielepel/aanhanglepel zodat alle balletjes ongeveer dezelfde grote hebben. Je doet alle balletjes in de UltraPro en zet ze voor 5 minuten op vol vermogen (bij mij is dat 900watt) met de deksel in de magnetron. Vervolgens laat je ze nog even staan zodat ze kunnen nagaren.

In de tussentijd kun je de joppiesaus of snelle satésaus maken

Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *