Hartige mugcake

Hartige mugcake

Jullie kennen inmiddels de zoete mugcakes met banaan. Maar waarom geen hartige mugcake? Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan. Ik vind dit een prima alternatief voor brood tijdens de lunch. Je kunt het natuurlijk vullen met wat je maar wilt. De mugcake blijft iets smeuïger dan de zoete variant, maar dit zal ook afhankelijk zijn van wat je er in stopt.

Nodig:
2 á 3 el havermout
1 el. kwark
1 ei
2 el. hamblokjes
beetje geraspte kaas
5 olijven
1/4 rode paprika
Italiaanse kruiden of andere kruiden naar keuze

 

Doen:
Maal de hamblokjes en paprika fijn in de TurboChef. Voeg vervolgens ook de havermout, ei, kwark, olijven en kwark ook toe. Meng tot een glad mengsel. Giet in de MicroCakeMug en roer hier vervolgens de geraspte kaas ook doorheen met de Flessenspatel, op deze manier beschadig je de mok niet.
Zet in de magnetron voor 3,5 minuten op 630 watt, wanneer de bovenkant “droog” is, is je mugcake klaar.

Eet smakelijk!

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.