3 X Valentijnsrecept

3 X Valentijnsrecept

En dan is het zover Valentijnsdag! De dag dat je anoniem de liefde verklaart of je geliefde van wat extra aandacht voorziet. En hoe zeg je nou beter “ik hou van je” dan met eten, de liefde van de man (en ook de vrouw) gaat door de maag toch? Ik wens jullie een hele fijne dag toe met extra veel vlinders in je buik.

Chocolade croissants

Nodig: 
1 rol croissantdeeg
Nutella of andere hazelnootpasta
Handje hazelnoten
1 ei

Doen:
Rol de lap croissant deeg uit en zorg er voor dat alle naadjes goed aansluiten. Rol de lap uit over de Croissantparty. De Croissantparty heeft twee zijdes één  met grote croissants en één met kleine croissants. Ik heb voor de kleine croissants gekozen. Rol met je deegroller over het deeg en de Croissantparty, zodat er punten ontstaan.

Maak een inkeping van ongeveer een halve centimeter in de bovenkant (breedste deel) van je deeg. Bestrijk de binnenkant van de croissants met de hazelnootpasta, dit gaat gemakkelijk met het bijgeleverde maatschepje. Hak de hazelnoten fijn in de TurboChef en verdeel deze over de chocoladepasta. Rol de croissants op en leg op het MFV Ovenblad leg deze op een koud rooster. Klop een eitje los in de Shaker en bestrijk de opgerolde croissants met ei door middel van de  Siliconen Keukenkwas. Bak de croissants in een voorverwarmde oven van 200C gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten.

 

 

Hartige wraps

Nodig: 

Bietenwraps (van bijvoorbeeld No Fairytales, o.a. bij Jumbo verkrijgbaar)
1 Avocado
3 eetlepels hüttenkäse (ook wel cottage cheese genoemd)
sap van een halve limoen
peper/zout en pasta rosa kruiden
Gerookte kipfilet/zalm of noorse garnalen (als beleg)
Rucola/veldsla/kiemgroente (als beleg)

Doen:
Haal het vruchtvlees uit de avocado en doet dit in de TurboChef samen met de hüttenkäse. Pers de limoen uit op het Koksmaatje en voeg toe. Je kunt de avocado spread nu zo fijn malen als je zelf wilt. Ik hou er van om nog een beetje structuur te houden.
Smeer de spread op de bietenwrap en beleg naar keuze met wat sla en bijvoorbeeld gerookte kip, zalm of Noorse garnalen, voeg nog een beetje kiemgroente toe en klaar is je heerlijke hartige wrap. Lekker als bijvoorbeeld lunch.

 

Roze bavarois

Nodig:
500 gr yoghurt (optimel aardbei)
200 ml slagroom
1 el. honing
15 gr gelatine
150 gr aardbeien + extra om te garneren
150 gram blauwe bessen + extra om te garneren
takje verse munt ter garnering

Doen: 
Week de gelatine in koud water. Maal de aardbeien en bosbessen fijn in de TurboMax. Verwarm de aardbeien-bosbessenpuree in de Micromaatkan 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Voeg de gelatine toe en meng dit snel met de soepele garde door elkaar totdat de gelatine opgelost is. Laat vervolgens goed afkoelen. Klop de slagroom samen met de honing stijf in de Superchef gebruik hiervoor de garde. Wanneer het trekken wat zwaarder gaat is je slagroom klaar. Dit zul je aan moeten voelen. Vouw de yoghurt door de slagroom met de SG Siliconenenspatel en spatel vervolgens de goed afgekoelde aardbeien-bosbessenpuree met de SG Siliconenspatel door je yoghurt-slagroommengsel.
Giet de aardbeienbavarois in de Gastronoom*(je gebruikt natuurlijk het dekseltje met het hartje). Laat de roze bavarois minimaal 4 uur opstijven in de koelkast een hele nacht is beter. Los hem op een mooi bord en garneer met aardbeien, bosbessen en wat munt.
*Het is verstandig om je gastroom met een olie in te smeren zodat je bavarois mooi lost, ik ben dat vergeten zoals je ook op de foto kunt zien. De smaak was er gelukkig niet minder om.

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.