Homemade kip-kerrie salade

Homemade kip-kerrie salade

Wist je dat het super gemakkelijk is om de salades die je in de winkel kunt kopen zelf te maken. Vaak neem je zo’n bakje salade uit gewoonte of gemak mee. Terwijl zelf maken, lekkerder is en ook niet eens zo ingewikkeld. Het fijne van zelf maken vind ik dat je precies weet wat er in zit en je kunt het helemaal naar eigen smaak maken. Zoals deze kip-kerrie, houd je van veel kip dan doe je er meer kip in. Houd je niet van ananas maar wel van nootjes dan vervang je het. Kortom alles naar eigen smaak. Mijn man is gek op deze variant van de kip-kerrie. Hij vond “het een misdaad tegen de mensheid” als ik het recept niet zou delen, zijn woorden, dus hier komt ie.

Nodig:
200 gr kipfilet (ik heb restjes naturel kippenpoten gebruikt)
3 el. friteslijn
2 el. zuivelspread naturel
1 el. (magere milde) kwark
2 tl. kerrie
2 tl. curry madras (Jonnie Boer)
+/- 70 gr. ananas op sap.
Peterselie naar smaak (je kunt gedroogde gebruiken, mocht je geen verse hebben).
Zout/peper

Doen:
Maal de kip in de SuperChef wat fijner, ik hou er van om nog wat van de kip te zien en proeven dus doe dit niet te lang. Voeg nu ook  de kruiden en friteslijn en zuivelspread toe en trek aan het koordje totdat je vindt dat het de juiste structuur heeft. Als laatste voeg je de ananas toe en trek je nog twee á drie keer aan het koordje en klaar is je kip-kerrie salade.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.