Feestelijke wortel-courgette taart

Feestelijke wortel-courgette taart

Ziet ie er niet feestelijk uit deze heerlijke wortel-courgette taart en zoveel ingrediënten heb je niet nodig. Je kunt de taart van te voren klaar maken zodat je hem alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven en af hoeft te bakken.

Nodig:
1 rol quiche & taartdeeg (bijv. tante Fanny)
2 courgettes
ongeveer 5 wortelen, ik gebruikte meerdere kleuren voor een extra feestelijk effect.
3 eieren
200 gram roomkaas(light)
zout en peper
pasta rosa kruiden (naar smaak)

Zo doe je het:
Was je groente en zijn de wortelen heel vies, dan kun je deze met de dunschiller nog even bij langs lopen.
Vervolgens zet je de mandochef (junior) op stand 1 en schaaf langwerpige plakken van de courgette en de wortel (denk om je vingers, de messen zijn scherp).
    

Om de wortel straks buigzamer te maken, kook ja alvast voldoende water voor je in je Iso Tup/Serveerwonder. Hierin laat je de linten wortel even wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken, dep ze droog als het nodig is.

Ondertussen bekleed je de quichevorm met het taartdeeg, dit zal iets te groot zijn maar dat geeft niet, dit randje werk je straks bij.

Klop je eieren samen met de roomkaas, en kruiden los in de SuperChef, gebruik hiervoor de garde.
Bouw nu je taart op, werk van buiten naar binnen begin met de courgette, vervolgens de wortel, net zolang totdat je in het midden bent uitgekomen.
Giet je ei-roomkaasmengsel over de taart en bak hem op 180 graden in ongeveer 60 minuten gaar.

TIP:
Je kunt natuurlijk variëren met de groente denk bijvoorbeeld ook eens aan aubergine, gegrilde paprika of zoete aardappel. Hou je van kaas, steek dan eens wat plakjes brie tussen de groente.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *