Spinazie stamppot

Spinazie stamppot

Heerlijk zo’n winters stamppotje met een mediterraans tintje er aan. Deze is ook nog eens super simpel én snel klaar, ik ben er fan van. Hij is vegetarisch, maar je kunt altijd naar eigen smaak vlees toevoegen, deze is bijvoorbeeld erg lekker met wat chorizo.

Nodig:
450 gram zoete aardappel
+/- 200 gram spinazie
100 gram geitenkaas
50 gram zongedroogde tomaatjes
1 handje walnoten
Zout en peper.

Doen:
Kook de zoete aardappelen met wat water (ongeveer 2 eetlepels per 100 gram) in de UltraPro in 9 minuten op vol vermogen gaar in de magnetron. Hak ondertussen de spinazie in grove stukken. Wanneer je gedroogde tomaatjes gebruikt kun je deze nu wellen in heet water. Hak ook je walnoten iets fijner.
Wanneer je aardappelen klaar zijn giet je deze af en stamp je ze tot puree met de aardappelstamper.  Voeg nu ook de spinazie toe, deze schep je er het gemakkelijkste doorheen met bijvoorbeeld de siliconen spatel of de pollepel. Roer ook de helft van de geitenkaas door je stamppot en maak op smaak met zout en peper. Garneer met de overgebleven kaas, zongedroogde tomaatjes en het handje walnoten.
Je kunt de toevoegingen ook los serveren wanneer iemand bijvoorbeeld geen geitenkaas lust of een notenallergie heeft. Zo kan iedereen het naar eigen smaak maken.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *