Stamppotje met zoete aardappel-veldsla

Stamppotje met zoete aardappel-veldsla

Sinds enkele jaren staat bij ons de zoete aardappel regelmatig op het menu. Gekookt, gepoft of in een ovenschotel. Ik heb hem ontdekt via onder andere de website van   Chicks Love Food.
Ik gebruik hem in de zoete aardappel tortilla, ook een recept van “de Chicks” maar hij is ook heerlijk in een stamppotje zoals bijvoorbeeld deze. Dit stamppotje is trouwens niet alleen lekker in de winter, maar zeker ook in het voorjaar.

Nodig:
500 gram zoete aardappel
1 Zakje veldsla
Handje zongedroogde tomaatjes
100 gram zachte geitenkaas
Handje walnoten
Zout en peper

Doen:
Schil de aardappelen met de dunschiller en kook ze vervolgens in de UltraPro gaar, stamp ze met de aardappelstamper tot puree en roer de veldsla hier doorheen. Maak op smaak met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas boven de stamppot en verdeel ook de zongedroogde tomaatjes en fijn gehakte walnoten er  over.

Eet smakelijk!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *