Lava mugcake

Lava mugcake

Sinterklaas heeft het land weer verlaten en heeft ongetwijfeld de nodige chocolade letters gebracht.  Weet je niet meer wat je met al die chocolade moet dan heb ik een leuk receptje voor jullie. Jullie weten het waarschijnlijk al ik ben fan van ontbijttaartjes en mugcakes. En met de chocoladeletters (ja meervoud) die ik gekregen heb, heb ik wat nieuws geprobeerd. Het maken van een lava cakeje stond al een tijdje op mijn “to-do-list” en nu heb ik er een ontbijt variant van gemaakt. En hij is heerlijk, al zeg ik het zelf. Het is één en al chocolade, dus voor een chocolade addict zoals ik zelf een heerlijk begin van de dag. Maar eigenlijk is hij gewoon lekker op elk moment van de dag.

Nodig: 
1 banaan
1 ei
1 1/2 eetlepel cacao
2 eetlepels havermoutmeel
1 theelepel bakpoeder
flink stuk chocolade(letter)

Doen:
Maal de banaan fijn in de TurboChef en voeg vervolgens de overige ingrediënten met uitzondering van het stuk chocolade ook toe. Trek net zolang aan het koortje totdat je een mooi egaal, iets stevig beslag hebt. Giet je beslag in de MicroMug en je drukt nu je stuk chocolade in het midden van je beslag en zorgt er voor dat deze helemaal bedekt is. Zet de mug voor 2,5 minuten in de magnetron op 900 watt. Laat even staan nadat hij klaar is en doe vervolgens over op een bordje of lepel hem zo uit de mug.

Heb je de TurboMax dan kun je direct alle ingredienten met uitzondering van het stuk chocolade in de TurboMax doen en tot een beslag mixen.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.